Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Kayhan Ertuğrul Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin paylarının tamamına sahip olan Kayhan Ertuğrul Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Terramak Tarım Makinaları Dış Ticaret A.Ş.’nin paylarının tamamının devralınmasına ilişkin olarak sözleşme imzalandı.
Sözleşme uyarınca; toplam devir bedeli pay devir işlemlerinin tamamlandığı tarihte nakden ve TL cinsinden peşin olarak ödenmek üzere, 57,5 milyon dolar olarak kabul edilen şirketlerin toplam değeri ile 8,05 milyon dolar tutarındaki kombine net nakit toplamları esas alınarak 65,6 milyon dolar olarak belirlendi.
Açıklamada söz konusu bedelin kapanış tarihi esas alınarak hazırlanacak finansal tablolardaki net nakit ve net işletme sermayesi tutarlarına göre düzeltmeye tâbi olduğu, kapanışa kadar döviz kurunda yüzde 10 ilâ yüzde 30 oranında bir artış olması halinde şirket değerleri toplamının, artış oranının yüzde 10 üzerinde kalan kısmının yarısı oranında azaltılacağı belirtildi.
yüzde 30’dan fazla bir oranda artış olması halinde ise sözleşmede baz satın alma bedelinin yeniden müzakere edilmesi veya sözleşmenin feshedilmesi hakları bulunuyor.
Kapanışın Rekabet Kurulu izni sebebiyle 3 aydan uzun sürmesi halinde, belirtilen oranların yüzde 15 ile yüzde 35 olarak uygulanacağı belirtildi.
Kayhan Ertuğrul Makina 1949’da faaliyetlerine başladı
Satın alma ile ilgili olarak gelen bültende Kayhan Ertuğrul Makina ile ilgili bilgiler yer aldı.
Buna göre 1949 yılında Burdur’da ilk üretim tesisini kuran Kayhan Ertuğrul Makina, 1963 yılında ilk römork üretimini, 1967 yılında ilk harman makinesinin üretimini gerçekleştirdi.
1974 yılında ilk üretim tesisini kuran Kayhan Ertuğrul Makina, 40 bin metrekare açık, 25 bin metrekare kapalı alana sahip iki üretim tesisi ile üretim yapıyor.
Şirketin CAD/CAM destekli son teknoloji CNC torna ve merkezi işlem tezgâhları, robotik boyama tesisi, robotik kaynak bölümü ve lazer kesim makinaları ile tarım makineleri üretimi gerçekleştirdiği belirtildi. Şirketin 2023 yıl sonu itibarıyla 239 çalışanı bulunuyor. İmalatını gerçekleştirdikleri tarım makineleri ağırlıklı olarak harman-hasat grubunda kullanılıyor. Çeşitli ebat ve özelliklerde Kare Balya Makineleri (Haşbaylı, Haşbaysız), Rulo Balya Makinesi ile Rulo Balya Sarma Makinesi, Yem Kırma Karma Makinesi, Koşullandırıcı Diskli Çayır Biçme Makinesi ön plana çıkıyor.