TEB olarak ‘Sorumlu Bankacılık ’ anlayışı doğrultusunda ülke genelinde toplumun finansal okuryazarlık düzeyini yükseltmeye ve tasarruf bilincini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, ülke nüfusunun dörtte birini istihdam eden tarım sektörüne yönelik başlattıkları eğitimlerle finansal okuryazar bir toplum olma yolunda hızla ilerlediklerini belirtti.
Eğitimlerde, ev ekonomisi ve finansal konuların basit ve anlaşılır bir dille anlatıldığına dikkat çeken Mendi, “Çocuklara, ev kadınlarına, emeklilere özel içerikler oluşturarak özelleştirdiğimiz TEB Aile Akademisi eğitimleriyle toplumun farklı kesimlerine ulaşıyoruz. Ülke nüfusumuzun dörtte birini istihdam eden tarım sektörü de ulaşmak istediğimiz önemli bir kesim. Tarım üreticilerimizin finansal konuların yanı sıra bütçe yönetimi, planlaması ve tasarruf konularında bilgi sahibi olması sadece kendileri için değil toplumun geneli için de çok faydalı olacaktır. Bu nedenle, çiftçilerimize özel bir eğitim içeriği oluşturduk. Bu eğitimlerle bütçelerini etkili şekilde yönetmeleri, tasarruf alışkanlıklarını geliştirmeleri için onlara yol göstermeyi hedefliyoruz. İlkini Kayseri Develi ’de gerçekleştirdiğimiz ve ülke geneline yaymayı hedeflediğimiz bu eğitimlerle ülkemizin tasarruf oranlarının yükseltilmesine de katkıda bulunacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Bu eğitimleri TEB ’in ülke genelinde tarım üreticilerine özel olarak açtığı Tohum Şubeler ’inde de düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Mendi, “Tarım çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik sadece bir başlangıç. Finansal okuryazarlık eğitimlerimizi farklı işbirlikleriyle gün geçtikçe daha da geniş kitlelere ulaştıracağız” dedi.
TEB ’in 2012 yılında ‘Ekonomi ailede başlar ’ düşüncesiyle hayata geçirdiği TEB Aile Akademisi, banka çalışanlarından oluşan gönüllü eğitmen kadrosuyla yola çıktı. Herkese açık ve ücretsiz eğitimlerle bugüne kadar 225 binden fazla kişiye ulaşıldı. TEB Aile Akademisi kapsamında devam eden iş birlikleri ve yeni projelerle ülke genelinde bireylerin bütçe, tasarruf, birikim, bankacılık ürünlerinin doğru kullanımı hakkında bilgi sahibi olması ve böylece aile ve ülke ekonomilerine katkı sağlaması hedefleniyor.
Finansal okuryazarlık eğitimleri serisine tarım üreticilerini de katarak toplumun bu konudaki farkındalık seviyesini artırmayı hedefleyen TEB, bu sayede gerçekleştirdiği işbirlikleriyle 2019 yılı sonuna kadar 20 milyon bireye eğitim vererek Türkiye nüfusunun yüzde 25 ’ine ulaşmayı amaçlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile 2015 yılında hayata geçirilen “Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi” kapsamında Türkiye genelinde 81 ilde yer alan Halk Eğitim Merkezleri ’nde Finansal okuryazarlık eğitimi veriliyor. TEB, ‘Bütçemi Yönetebiliyorum ’ Projesi ile 3 yılın sonunda, 5 milyon bireyi finansal okuryazar yapmayı hedefliyor.
Mayıs 2016 ’da Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol ile Mesleki ve Teknik liselerde muhasebe ve finansman ile sigortacılık dersleri kapsamında 1,2 milyon öğrencinin ücretsiz finansal okuryazarlık alması sağlanıyor.
Ayrıca, TEB, MEB ve UNICEF ile işbirliği kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik ‘Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eğitim’ projesini hayata geçirerek finansal okuryazarlığın 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi itibarıyla Türkiye ’de ilk kez müfredata girmesini sağlayan TEB Aile Akademisi, bu projeyle 6-14 yaş aralığındaki 11 milyon çocuğun finansal konularla tanışmasına katkı sağladı.
KEKO75 KALAY SÖKÜCÜ
Metal ayrıştırma işlemlerinde ön temizlik için kullanılır. Rafinasyonu olumsuz etkileyen ve nihai ürün kaybına yol açan metallerin bir kısmının uzaklaştırılmasına yardımcı olur, sarf kimyasalların kullanımında tasarruf sağlar, nihai çökelekte daha rafine sonuç alınmasına katkı sağlar.
DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ
0216 4421200-05523307100-05325466184
www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com
www.hasatdergisi.com