Anasayfa / Ekonomi / ‘Gözbebekleri ’ gözden düştü

‘Gözbebekleri ’ gözden düştü

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete ’de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı ’nın ‘gözbebeği ’, Mesleki Eğitim Merkezleri projesinin iflasa gittiğini gösteren bir yönetmelik değişikliği yapıldı. Diğer okul ve program türlerinden mesleki eğitim merkezi programına geçiş yapan öğrencilerin, bir ay içerisinde herhangi bir işletme ile sözleşme imzalayamaması durumunda kısıtlama olmaksızın eski okuluna dönmesine olanak sağlandı. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında diğer okul ve program türlerinden mesleki eğitim merkezi programına nakil ve geçiş yapanların, mayıs ayının ikinci haftasının son iş gününe kadar eski okuluna naklinin de önü açıldı. Eğitim uzmanlarının, “Mesleki eğitimde çıraklık modelinin iflasının itirafı” olarak değerlendirdiği yönetmelik değişikliği kapsamında mesleki eğitim merkezlerindeki (MEM) öğrencilerin nakil ve geçişleri yeniden düzenlendi.

Yönetmeliğe göre, 2021 2022 eğitim ve öğretim yılında meslek liseleri dışındaki okul türlerinden MEB ’e geçiş yapan öğrenciler, devamsızlık ve kontenjan durumları dikkate alınmaksızın mayıs ayının ikinci haftasının sonuna kadar eski okuluna dönebilecek. Mesleki eğitim merkezi programına nakil yapan ancak çıraklık eğitiminin ardından bir ay içinde bir işletme ile sözleşme imzalayamayan öğrencilerin de eski okullarına dönüşüne izin verilecek. İşletmeler ile sözleşme imzalayamayan ya da sözleşmesi feshedilen öğrenciler, beş iş günü içerisinde başvurmaları halinde yine herhangi bir önkoşul aranmaksızın naklen geldikleri okullara dönebilecek. Bu durumdaki öğrencilerin, eski okullarında ayrıldıkları sınıf seviyesine nakil ve geçişleri yapılacak. Öğrenciler, yönetmelik kapsamındaki nakil ve geçişlerden her eğitim ve öğretim yılında yalnızca bir defa yararlanabilecek.

Yeni düzenleme kapsamında ayrıca, liselerde devamsızlıktan kalan öğrencilere “okul dışında kalmamaları için” öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş hakkı tanınacak.

Yönetmelik değişikliğini Hasat Dergisi ’e değerlendiren Eğitimci Özgür Bozdoğan, MEB ’in yatırımlarının büyük bölümünü mesleki eğitim için kullandığını ve “Ucuz iş gücünün meslek liseleri üzerinden karşılanması” için uğraştığını belirtti. Bozdoğan, MEB ’in mesleki eğitimdeki öğrenci sayısının artışı ile övündüğünün altını çizerek, “Ama gördük ki aylık bin 200 TL hayali ile çırak olmak için merkezi eğitim merkezlerine giden öğrenciler hayal kırıklığı yaşadılar. Bu öğrencilerin büyük bölümü şu anda açıkta kalmış oldu” dedi. Yönetmelik değişikliğini, “Bakanlık üstü örtülü şekilde çocuklara, ‘Okullarınıza dönün ’ diyor” ifadesi ile yorumlayan Bozdoğan, “Ekonomik kriz öyle bir boyuta ulaştı ki çıraklara ödenecek bin 200 TL MEB ’e ağır gelmeye başladı. Bakanlığın görevinin kamu hizmeti üretmek olduğunu, sermayenin ihtiyaçları için çalışmayı bir kenara bırakması gerektiğini uzun zamandır ifade ediyorduk. Böylelikle bir projenin daha çöktüğünü görüyoruz” diye konuştu.

BAKIR TOZU VE KULLANIM ALANLARI

 Bakır en önemli elementlerden biridir. Parlak metalik parlaklığa sahip, dövülebilir ve sünek olan kırmızımsı bir metaldir. Bakır, ısı ve elektriğin iyi bir iletkenidir (elektriksel iletkenlikte sadece gümüş için ikinci). Malleabiltityitesi sayesinde kolayca tabaka, tel ve boru haline getirilir.

Kimyasal adı: Cu

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

 Bakır Tozu Uygulamaları:

·         Anti-botic, antibiyotik ve anti-mantar ajan

·         Yüksek mukavemetli metaller ve alaşımları

·         Yüksek termal iletken malzemeler

·         İçin iletken mürekkep ve macun elektronik baskılı

·         Sinterleme katkı maddeleri ve kondansatör malzemeleri

·         Yağlayıcılar

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

KULLANIM ALANLARI

Bakır tozları yüksek fiziko-kimyasal özellikleri sayesinde birçok teknolojik alanda kullanılmaktadır,

Bakır tozu başlıca Sinter bronz fren balata üretiminde, demir tozu ile karıştırılarak sinter parça üretiminde, elmas kesici takım üretiminde, elektrik iletkeni olarak, termal iletken olarak, reçineli fren balatalarında, elektronikte manyetik radyasyon kalkanı olarak, dekoratif uygulamalarda ve birçok farklı alanda kullanılmaktadır.

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,,pars kalay sökücü

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.hasatdergisi.com

Hakkında

Diğer Haber

10. MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Üreticileri, zeytin ve zeytinyağı tutkunlarını bir araya getirerek bölgenin benzersiz lezzetlerine ve kültürel mirasına dikkat …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]