Anasayfa / Tarım / Eskişehir’de “Karadeniz Mısırı”!

Eskişehir’de “Karadeniz Mısırı”!

Eskişehir’in yeni gözdesi Karadeniz Mısırı oldu. Yerli mısıra vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor Üretici Vahap Demir: “Sağlığa elverişli ve şeker oranı çok düşük”

 Eskişehir’de yaklaşık 50 dönümlük tarım arazisinde mısır üretimi yapan Vahap Demir, 40 yıl önce Karadeniz Bölgesi’nden getirdiği tohum ile vatandaşların sofrasına yerli mısırı ulaştırıyor.

Eskişehir’de uzun yıllardan beri sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan Vahap Demir, tarlasında yetiştirdiği ürünleri yol kenarında satarak sofralarla buluşturuyor. Biber, domates, fasulye ve mısır gibi farklı lezzetleri toprağa eken Demir, hasadını da kendi elleriyle yaparak satışa hazırlıyor. Ekili arazisinin yaklaşık 50 dönümünü oluşturan mısır ise farklı çeşitleriyle vatandaşların gözdesi oluyor. 40 yıl önce memleketi Trabzon’dan getirdiği mısır tohumunu Eskişehir’de değerlendiren üretici Demir, Karadeniz Mısırı’nın diğer mısırlardan daha lezzetli olduğunu söylüyor. Mısırın besin değerleri açısından kaliteli olduğunu belirterek şeker oranının düşük olmasına dikkat çeken Demir, vatandaşların yoğun talep gösterdiğini vurguluyor.

“Bir kez alan bir daha geliyor”

Mısır tohumunu saklayarak isteyen vatandaşlara ücretsiz şekilde verdiğini ifade eden Vahap Demir, “Bu mısırı 40 yıl önce Karadeniz’den getirdik. Şekersiz ve doğal mısırdır. Tohumunu saklıyoruz ve her isteyene de veriyoruz. Vatandaşların sağlıklı mısır tüketmesi için herkese tavsiye ediyorum. Sağlığa elverişli ve şeker oranı çok düşük. Bir kez alan bir daha geliyor. Gerçekten tutulan bir mısır. Verim olarak küçük oluyor. Normal mısır da üretiyoruz ama bu mısırın daha çok tüketildiğini biliyoruz. Tüketime göre üretim yapıyoruz. Sadece taze olarak satıyoruz. Kuruyanları da çay yapıyoruz veya tohum olarak bırakıyoruz. Zaten diğer mısırlar gibi uzun süre dayanmıyor, erkenden kuruyor. Fiyat farkı da yok, diğer mısırlarla aynı fiyata satıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

GLİSERİN NEDİR?
Genellikle gliserol olarak da adlandırılan gliserin, tatlı bir tada sahip renksiz, kokusuz ve
zehirli olmayan bir sıvıdır. Su ve alkol ile karışabilen gliserin doğal veya sentetik olabilir.
Doğal gliserin, hayvansal veya bitkisel yağların hidrolizinin bir sonucu olarak üretilir. Hidroliz,
bir maddenin suya tepki göstermesi ve bunun sonucunda kimyasal bir bağın
parçalanmasıdır. Sentetik gliserin, petrol, propilen ve klor içeren kimyasal işlemlerle üretilir.
GLİSERİNİN FAYDALARI NELERDİR?
– Antibakteriyel, antifungal ve antiviral özelliklere sahiptir.
– Cildi nemlendirir.
– Cildi besler.
– Cildin su dengesini korur.
– Cilt kırışıklıklarını giderir.
– Cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm verir.
– Cildin zararlı UV ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olur.
– Cilt rengini açar.
– Sivilceleri azaltır.
– Dudakları nemlendirir.
– El ve ayak nasırlarına iyi gelir.
– Ağız içi yaralarına karşı etkilidir.
– Egzama ve sedef hastalığına iyi gelir.
– Topuk çatlaklarını iyileştirir.
– Kulakta yer alan kirleri akıtır.
– Nemli saça uygulandığında saçların onarılmasını ve güçlenmesini sağlayarak dökülmeleri
azaltır.
DMRSÜREN Kimya Ltd Şti
0216 4421200-0552 3307100
www.kimyadeposu.com

Hasatdergisi.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

10. MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Üreticileri, zeytin ve zeytinyağı tutkunlarını bir araya getirerek bölgenin benzersiz lezzetlerine ve kültürel mirasına dikkat …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]