Anasayfa / Genel / Kuraklık için ‘Bilim Kurulu’ talep edildi!

Kuraklık için ‘Bilim Kurulu’ talep edildi!

Kuraklık için ‘Bilim Kurulu’ talebi Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, yaşanan kuraklık nedeniyle bilim kurulu kurulup çiftçilerin buna göre yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, don ve kuraklığın tarımsal faaliyetleri etkilediğini belirtip, “2021 yılı tüm ülkede olduğu gibi Sivas’ta da kuraklık geçti. Bu kuraklık 2019 yılında başladı ve her yıl artmakta. Sivas’ta buğday hasadının yüzde 90’ı tamamlandı. 8-10 Mayıs arasında olan don olayından dolayı arkasından da kuraklık olması üretimi etkiledi. Hem ürünün kalitesinde hem verimin düşük olmasına neden oldu. Sivas’ta geçen yıllara baktığımızda 700-800 bin ton civarında olan buğday hasat edilmişti. Bu sene 350-400 bin ton civarında hasat bekliyoruz. Verim düşük olunca da ister istemez saman da olmadı. Artık buna alışmamız lazım. Çünkü kuraklık artmaya devam edebilir” diye konuştu.

Başkan Çetindağ, kuraklığın her yıl artarak devam ettiğini ve bunun için bir önlem alınması gerektiğini belirtip “Tarım bakanlığımız var, ziraat fakültelerimiz var, veteriner fakültelerimiz var, profesörlerimiz var, hocalarımız var, bilim adamlarımız var, artık bu iklim değişikliği ile ilgili hazırlık yapılması lazım, çok geç kalındı. Her yıl iklim değişikliği, kuraklık arta arta gidiyor. Yeraltı sularımız kalmadı, barajlarımız boşalıyor, içme sularımız azaldı, su bulunamıyor. Bunun hazırlığının yapılıp bir an önce bilim kurulu kurulup çiftçilerimizi buna göre yönlendirilmesi gerekiyor. Çiftçimizin buna göre hazırlık yapması gerekiyor. Sivil toplum örgütleri ve ziraat odaları ile birlikte toplantı yapılıp nasıl hazırlık yapılacağını, buna göre kuraklığa dayanıklı tohumların anlatılması lazım. Bunun biran önce hazırlığına başlanılması gerekiyor çünkü zaman geçiyor. Çünkü dikkat edin her yıl arta arta devam ediyor kuraklık” şeklinde konuştu.

 

GLİSERİN NEDİR?
Genellikle gliserol olarak da adlandırılan gliserin, tatlı bir tada sahip renksiz, kokusuz ve
zehirli olmayan bir sıvıdır. Su ve alkol ile karışabilen gliserin doğal veya sentetik olabilir.
Doğal gliserin, hayvansal veya bitkisel yağların hidrolizinin bir sonucu olarak üretilir. Hidroliz,
bir maddenin suya tepki göstermesi ve bunun sonucunda kimyasal bir bağın
parçalanmasıdır. Sentetik gliserin, petrol, propilen ve klor içeren kimyasal işlemlerle üretilir.
GLİSERİNİN FAYDALARI NELERDİR?
– Antibakteriyel, antifungal ve antiviral özelliklere sahiptir.
– Cildi nemlendirir.
– Cildi besler.
– Cildin su dengesini korur.
– Cilt kırışıklıklarını giderir.
– Cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm verir.
– Cildin zararlı UV ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olur.
– Cilt rengini açar.
– Sivilceleri azaltır.
– Dudakları nemlendirir.
– El ve ayak nasırlarına iyi gelir.
– Ağız içi yaralarına karşı etkilidir.
– Egzama ve sedef hastalığına iyi gelir.
– Topuk çatlaklarını iyileştirir.
– Kulakta yer alan kirleri akıtır.
– Nemli saça uygulandığında saçların onarılmasını ve güçlenmesini sağlayarak dökülmeleri
azaltır.
DMRSÜREN Kimya Ltd Şti
0216 4421200-0552 3307100
www.kimyadeposu.com

Hasatdergisi.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

Trakya’da Kanolayı kuraklık vurdu

Trakya’nın sarı altın çiçeği kanola, bölge yağış alamayınca yaşanan kuraklığa yenik düştü. Ayçiçeğine alternatif olarak …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]