Anasayfa / Tarım / Çukurova’da ayçiçek hasadı başladı!

Çukurova’da ayçiçek hasadı başladı!

Çukurova’da ayçiçek tarlasında çifte bayram Çukurova’nın bereketli topraklarına ekilen ayçiçeğinde hasat başladı.

 Çukurova’nın bereketli topraklarına ekilen ayçiçeğinde hasat başladı.

Çukurova’da yağış ile bu yıl üreticilerin yüzleri güldü. Üretici Ersan Tokuş, tarımda mısır ve buğdayda artan maliyetler ve kuraklık nedeniyle çiftçinin ayçiçeğine yöneldiğini ve verimde yüz güldürücü sonuçlar aldıklarını kaydetti. Tokuş, henüz açıklamayan ayçiçeğinin alım fiyatı için çiftçinin yüzünü güldürecek rakamlar beklediklerini ifade etti. Adana’nın Kozan ilçesi İdem Mahallesi’nde binlerce dönüm ata mirası toprakları tarıma kazandırmak için mesai yapan Tokuş, bu yıl 10 bin dönüm araziye kuraklık ve maliyet nedeni ile ayçiçeği ekimi yapıldığını kaydetti. Tokuş, bölgesel olarak yağış alan ve verimi ile yüz güldüren ayçiçeğinde bayramda çiftçilerin Çukurova topraklarında yoğun mesai yaptığını ifade etti. “İdem Mahallesi’nde çiftçinin bayramı tarlada olur” diyen Tokuş, “Ata dede yurdu topraklarda ülke ekonomisine destek olmak için üretmeyi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Ayçiçeğinde yağış alan bölgelerde verim yüksek

Tokuş, “Çukurova’da ayçiçek hasadımız başladı. Bu sene verim beklediğimiz gibi yüksek. Kırsalda dönümde 200 kilogram verim alındı. Bayramda ovada 300 kilogram verim alıyoruz” dedi.

Tokuş, yaklaşık 12 bin dönüm arazide ayçiçek ekimi yapıldığını belirterek, “Pamuk ve mısır yerine ayçiçekte maliyet düşük olması ile ekim yüksek oldu. Ama kuraklık ayçiçeğini etkiledi. Kuraklığı en çok ayçiçeklerinde gözlemliyoruz. Kurak olmayan yerlerde ayçiçek büyük, kurak olan yerlerde ise ayçiçek küçük oluyor. Bu yılki hasadımız bereketli olsun. Çiftçinin bayramı tarlada. İnşallah açıklanan fiyatlar ile çok büyük emekle yetiştirdiğimiz ürünlerde çifte bayram yaparız” diye konuştu.

Kozan Ticaret Borsası’nda ayçiçek alımı yapan üretici Ertan Tokuş ise, sulanan ve sulanmayan tarlada büyük verim farkı olduğunu ifade ederek, “Ayçiçek yağı olması için fabrikalara ayçiçeklerin yolculuğu başladı. Hasat yapılan tarlalarda şu an verim güzel, çiftçimiz verimden mutlu. İnşallah açıklanacak fiyatlar ile çiftçimizin yüzü bir kez daha gülecek” dedi.

 

 

 

 

Sodyum Ligno Sülfonat Nedir?

Sodyum Lignosulfonat suda çözünebilen anyonik yüzey aktif maddedir, iyi sörf aktivitesine ve dağılma kapasitesine sahip, yapı kimyasallarında yoğun olarak kullanılan bir hammaddedir.

Sodyum Lignosülfonat aşağıdaki durum ve uygulamalarda kullanılır.
 Sodyum Lignosülfonatın en büyük kullanım alanı, beton kimyasallarında betonun su ihtiyacını düşürerek akışkanlığını arttırmaya yönelik kimyasal katkı üretimlerindedir. Böylece dayanımı yüksek daha güçlü beton üretilmesine olanak sağlanır.
• Sodyum Lignosülfonat, Çimento üretimi sırasında, çimento değirmeninde öğütme kolaylaştırıcı ve hammadde hazırlamada ham bulamaç çamurunun viskozitesini azaltarak öğütme yardımcısı olarak işlev görür.• Sodyum Lignosülfonat, betonun su ihtiyacının azalması ile daha akışkan beton üretmeye olanak sağlar ve hidrasyon hızını düşürür. Gözenekliliği azaltarak, beton yoğunluğunu arttırır, böylece betonun mukavemetini ve geçirimsizliğini büyük ölçüde iyileştirir.

DMRSÜREN Kimya Ltd Şti

0216 4421200-05523307100

Grafit tozu,Çinko Tozu,Kurşun Tozu,Mürdesenk,Sülyen,Kurşun Oksit,Bakır Sülfat,Çinko Sülfat,Çinko Oksit,Kaolin,altın mühür,sepiyolit,zeolit,potasyum silikat,sıvı kükürt,kalsiyum polisülfür,pars lime sülfür,hadjin yılan kovucu,sunmag yem katkısı,sunsep yem katkısı,aripad hayvan altlığı,sunshield sıvı kaolin,kalsiyum oksit,potasyum hidroksit,kalsiyum ligno sülfonat

Hasatdergisi.com

Kaynak; sondakika.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

10. MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Üreticileri, zeytin ve zeytinyağı tutkunlarını bir araya getirerek bölgenin benzersiz lezzetlerine ve kültürel mirasına dikkat …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]