Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaşamış Arif Orhan, 120 milyon değerindeki arazisini hiç bir ticari faaliyette kullanamayınca, tepki amaçlı arsasından dünyaca meşhur Konyaaltı Sahiline geçen yolu prefabrik evle kapattı.
ARSANIN 500 HİSSEDARI VAR
Konyaaltı ilçesi Kuşkavağı Mahallesinde sahile sıfır 120 milyon değerinde, 4 bin 108 metrekare arazisi yer alan 53 yaşındaki Arif Orhan, iddiaya göre bu alanı hiçbir ticari faaliyette kullanamadı. Tapulu boş araziye yıllardır emlak vergisi ödeyen Arif Orhan, bu alanı ticari amaçlı değerlendirmeye karar verdi.Orhan, yaklaşık 500 hissedarı yer alan araziyi uygulamak için yakınlarının iznini aldı.
GEÇİCİ RUHSAT TALEP ETTİ
Orhan, birincil iş olarak imar planında olmadığını iddia ettiği ve dünyaca ünlü Konyaaltı Sahiline meydana çıkan arazisinden geçen yolu prefabrik yapı ile kapattı. Gelen tepkiler ve yapı tescil belgesinin olmaması nedeniyle Orhan, prefabriğini kaldırmak için söz verdi. Arif Orhan, eyleminin ses getirdiğini ve arazisini ticari amaçla kullanabilmek için kendisine geçici de olsa ruhsat verilmesini istek etti.
“120 MİLYON LİRA DEĞERİNDE”
Gayrimenkul işi ile uğraşan Arif Orhan, 120 milyon değerindeki 4 bin 108 metrekare tapulu arazinin kendilerine atalarından kaldığını söyledi. Arazinin sahile sıfır olduğunun altını çizen Orhan, “Tapu kütüğünde 20075 ada 2 parsel olarak geçiyor. 4 bin 108 metrekaredir. Yaklaşık 500 civarında hissedarı, 120 milyonluk değeri var. Hisseli olduğu için istediğimiz gibi kullanamıyoruz. Yüksek bir emlak vergisi altındayız. Bu baskıdan kurtulmak için burayı ticari olarak değerlendirmek istedik. O nedenle bu yola prefabrik ev koyduk, konaklamak için falan. İmar kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle belediye ve prefabriğin olduğu yerin yol olduğunu iddia ederek yapıyı kaldırmam istendi. Fakat reel yol burası değildir. Arsadır. Arsaya koyduk prefabriği. Kendi kafamıza göre koymadık. Belediye buna müsaade etmedi” dedi.
“HAKKIMIZI ARADIK”
Belediyenin kayıtlarında yolun arsa içinde olduğunu savunan Arif Orhan, “Prefabrik iki gün kaldı. Kaldıracağız. Belediyeye söz verdik ve kaldıracağız. Tapulu arazimiz fakat hiçbir şey yapamıyoruz. Acı bir vaka. Prefabriği koymama tepki gösterenler oldu. Bizim buradaki teşebbüsümüz dikkat sürüklemek ve hakkımızı seslenmek. Mağduriyetimizin giderilmesidir. Hakkımız olanı istiyoruz, biz arazimizde faaliyet uygulamak istiyoruz. Bize geçici de olsa ruhsat versinler. Dedelerimizden kalan mülkümüzü uygulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Konyaaltı Belediyesi ise yapı tescil belgesinin olmamasının nedeniyle prefabriğin kaldırıldığını açıkladı.
Kaynak: İHA